Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 18 juli 2010

Kijk!

Na al dat geleuter over de tomaten zal ik er nu even een paar laten zien! Mooi zijn ze eej! Ik heb wel 6 of 7 verschillende soorten. Sommige hebben wel een paar bruine plekjes. Of dat van alle regen komt of dat het beschadigingetjes zijn van de hagelstenen, of een beestje of... Nouja, een paar zullen er altijd wel de eindstreep halen!

Anyway, gisteravond heb ik de jandijvie buiten gezet en vanmorgen stond de zaak er nog kek bij. In een bak, met gaas voor de katten en rondom koffiedrab inclusief filters (die vis ik er nog wel een keer tussenuit) tegen de slak (stond me vaag iets van bij dat dat hielp). Kijk ik later nog wel of ik met wit zand aan de slag moet! Overigens hebben ze van mij wat eigen plantjes gekregen voor de smikkel en smul, een stukje verderop, waar ze niet al teveel schade aan kunnen richten. Maar die hebben slakman en co nog niet ontdekt...

De slideshow is wat rommelig, maar ik heb geen zin om er meer energie in te stoppen, want ik moet namelijk nóóóódig op stap!

5 opmerkingen:

 1. Mooi, staat er prima bij allemaal!!

  Ik vond ook al een paar tomaten met een donkere vlek! Geen idee wat het is, ik heb ze er meteen afgehaald en weg gegooid!!

  Moeten we nie hebbe nie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zwarte plekjes op tomaten is haast altijd phytoftora, dus met vlekjes wegkieperen en vooral niet op de compost doen. Gewoon in de grijze container. Dat komt door water van de bovenkant -regen-.
  Mooi tuintje trouwens.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ondankbare slakkenbeesten ,krijgen ze zelfs éigen plantjes ...... doen ze er niet mee ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook hier knakken de tomatenplanten om, gewoon topzwaar :))
  Mooie tuin hoor, leuke foto's! En tja de hapsnavel, leuk is ie hè? Ik kom ook niet echt meer aan de tuin toe moet ik zeggen want alle tijd gaat in Mika zitten, zo heet de minihapsnavel dus. Maar het is een leiverdje hoor en moet nog veel leren maar goed, dat komt wel. Alles op zijn tijd. Nu eerst zindelijk maken.....Het badje vindt hij heerlijk met dit weer. Voor 20 euro bij Blokker een hoop plezier :))
  Lachen trouwens die bakbrommer uit je andere blog, ik zie ze al zitten die 2 witte jongens in die bak, woehaa!
  Groetjes, http://bewustconsumeren.web-log.nl/ , Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen