Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 30 juli 2010

Boom

Dit is m'n paprikaboom. Beetje overdreven om um zo te noemen misschien, maar hij is denk ik wel bijna één meter dertig, veertig, vijftig hoog. Heeft heel veel bloemetjes ook.

Heb er een hard hoofd in of die fleurige snoepjes nog de tijd krijgen om zich te transformeren in malse paprikaatjes. Tis al augustus bijna....

Toch vind ik het erg mooi dat alleen de plant al zo groot is gegroeid. En.. een oud Paprikaans gezegde luidt; je moet toch één keer in je leven een paprikaboom hebben gehad.

Nou das toch maar mooi gelukt!

9 opmerkingen:

 1. Mooi! Ik hoop dat het nog lang mooi weer blijft. Zou leuk zijn als je snoeppaprika'tjes groot genoeg worden om van te smullen. Of horen het grote te worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Paprikaboom is iets kleiner dan de vijg hier.
  Maar ja daar hangen wel veel bladeren aan, zou Eva heel blij mee zijn. Ben benieuwd of ik er dit jaar eens de vruchten van kan plukken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En Meiske krijgt mooie kleding. Maar ja nog steeds kan ik mijn naam/ url keuze zoals hier niet bij profiel selecteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel gepaste reactie Kniepertie: wauw, vind ik nou ook!

  ik heb geen idee hoe groot ze moeten worden mama'ritha, ben vergeten hoe ze heten..

  Min, maak dan verdeurie even voor de vorm een googleaccount aan, dan kun je ook behoorlijk reageren met url en naam! Vijgen...owwww vers van de boom? daar lust ik wel pap van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al komen er maar een paar overheerlijke exemplaren aan, dan is het ook goed toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En al zijn ze maar 3 cm groot, Fluitenkruid zelfs dan is het al goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. En mochten er géén paprikaatjes aankomen kun je altijd nog tegen Sam zeggen als hij wéér zo loopt te jammeren "je kan de boom in "

  BeantwoordenVerwijderen