Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 23 augustus 2010

Hakken en braden

Tssss... nou blijft er eindeloos akken en braden staan als titel in de reader, ipv hakken en braden, en dat alleen omdat ik even met een vinger op een verkeerd knopje zat..

Afijn, ter zake. Ik kreeg een pompoen van Meisjemuis. Een grote knappe jongen is het joh. Heb de lintzaag al in stelling gebracht, want een pompoenschedeltje kraken is voorwaar geen sinecure. Maarja, een beetje zinvol geweld is toch echt wel nodig, want anders kan ik dit lekkere soepreceptje niet maken!

Ondertussen krijg ik hoofdpijn van de tomaten, die er zwak, ziek en misselijk groen bijhangen. ze gaan vanaf vandaag verplicht binnen spelen en dan hak ik ze mooi in de chutneypan! Net goed!

6 opmerkingen:

 1. Oei, een goede chutney is ook niet te versmaden (met of zonder verkeerd gezette vingers :-) )!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pompoensoep,pompoentaart, misschien ook pompoenpudding????

  Je kan kiezen.....hij is er groot genoeg voor!!

  Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En hoe moet dat dan met Halloween ,hoeven er geen geesten verjaagd te worden ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Is volgens mij een slecht buitentomaten-jaar, die van mij doen het ook lang zo goed niet als vorig jaar... maar die paar die wel rijp worden smaken des te beter...vanavond een heerlijke verse salsa bij de mexicaanse pot, met vleestomaten en uien uit eigen tuintje :) Helaas is m'n koriander wel volledig met de grond gelijk gemaakt door de slakken, anders kon die er ook nog door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ze er allemaal uit gesleurd. Ze kregen bruine plekken ( ziekte). Een gebed zonder eind dus. Mijn hoop is nu gevestigd op de tomatenplantjes bij huis....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yep, hier ook van die groene jongens aan de planten, maar...eenmaal op het aanrecht gaan ze de rode kant op en na een kleine week zijn ze lekker rood en erg lekker. Gelukkig....
  Als ik je een tip mag geven: de lekkerste pompoensoep maak je van een Hokaido pompoen. Die liggen straks weer bij Lidl in de schappen. Ik heb wel een recept voor je, dat zet ik t.z.t wel op m'n blog. Enne, van pompoen kun je ook heerlijke chutney maken, ik heb er nog een potje van in de koelkast staan van vorig jaar en is erg lekker door de capucijers o.a of op een stukje kaas, op koud vlees enz....Succes met je pompoen. Ik hak er altijd flink op in met een groot vleesmes en sla 'm dan tegen het aanrecht. Splijt gelijk open en je voorkomt dat je een hand of een hele arm verliest :)) Maar zagen kan ook, hi hi
  Groetjes, Dagmar http://bewustconsumeren.web-log.nl/

  BeantwoordenVerwijderen