Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

maandag 2 augustus 2010

De zoogdieratlas!

Dat was een hele leuke tip die Mir laatst gaf in een reactie op het logje 'mooi ja/nee' dd 22 juli. Weet je nog wel, ging over een muizenlijkje.

'Bij ons in de krant stond laatst een oproep om zulke prooifoto's in te sturen omdat ze aan het onderzoeken zijn hoeveel en wat voor muizen er hier leven. Ik fotografeer nu ook regelmatig muizenlijkjes...' schreef ze en gaf dit linkje

Afijn, toen er weer een mooi spitsmuisje (volgens mij dan, gezien het spitse snoetje) op de mat lag, dacht ik, daar zal ik ook eens even melding van gaan maken. Dus je kunt wel zeggen dat ik heb meegewerkt aan een de digitale zoogdieratlas 2011! Tja, waarom jezelf onbelangrijker maken dan je bent eej :P >hum<

Moest de dader ook op de foto?, wilde Muisman weten toen ik vertelde van de melding. Nou, al moest het, dan deed ik het niet! Straks wordt ie van z'n bed gelicht en daar zit geen enkel kat op te wachten.

Anyway, wat ik eigenlijk wilde zeggen: Moet je ook doen joh!

6 opmerkingen:

 1. Humor!
  Dat muisje van jou heb ik nog nooit in mijn burt gesignaleerd. Wel ratten. En dat is eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet ik ook doen???...wat een muis vangen...........??? Ik denk toch dat dat veel te vermoeiend wordt. Dan vang ik veel liever andere dingen zoals euh....bramen, kerspruimen e.d. Dat kan ik net an.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan moeten we straks in de atlas kijken of spitsmans dan ook echt niet in jouw buurt woont Mama'ritha. Ik las dat deze muisjes zich niet veel lieten zien, dus laat je verrassen!

  Owwww, Marbada dat schiet niet op hè... je snapt er weer helemaal niks van! Misschien beter dat je het bij de vruchtjes houdt, maar dan wel lekkere jammetjes en taarten maken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, zo zie ik ze graag..heb er ooit eens één willen vangen, nou bijten kunnen ze..felle roofdiertjes zijn het, een jong vogeltje laten ze niet lopen.. Verder prachtige beestjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou is de jager zelf het haasje Michel. ik vind het ook schitterende beestjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi muisje ,verdient het zéker om in een mooi boekwerk opgenomen te worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen