Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

vrijdag 13 augustus 2010

Opwaarts maar eigenlijk neerwaarts

Ik ben gestegen op de ladder. De brilmaat ging van +1 naar +anderhalf. Heb het over de sterkte van de glazen hoor, dat je niet denkt dat mijn achterst spontaan is uitgedijd. Nope, het zijn de ogen die sluipenderwijs toch wat minder worden.

Ik had het al even in de smiezen natuurlijk, maar toen ik gisteren bezig was met een poppenjurkje werd het toch hinderlijk. Zeker toen ik Muisman moest vragen of ie even de draad in de naald wou doen. Nouja en je wilt toch ook een beetje nette naadjes eej. Dus op naar de Hema voor een maatje meer.

Anyway, over draad gesproken. misschien heb ik het al eens verteld op m'n ouwe blog van weet ik hoe lang geleden, maar naaigaren bijt ik vaak los en loshangende endjes idem dito. Das een heel irritante gewoonte, want voor je het weet loop je te malen op draadjeskauwgom.

Moest ik in enen denken aan één van mijn allereerste thuiszorgervaringen toen ik even een knoopje aan een jurk zette (met de mevrouw erin) en vooral tot mijn eigen verbijstering vergat een schaar te gebruiken. Even een draadje afhechten bij de borstpartij.... owww. Ze moest er wel om lachen, ik later ook :)

(Oja, weer een leuk blogje bij de dutch bloggers, deze keer van Ilja!)

20 opmerkingen:

 1. mwa..... anderhalf ..... ik ga voor het dubbele !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ps. vóór je het weet heb je een lesbisch imago ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Marian,
  Wil je a.u.b. je een bril laten aanmeten?
  Dit op goed geluk een bril kopen is erg slecht voor je ogen. En je hebt er maar twee. Echt waar, koop nooit zomaar een "fok" op je neus.
  Besteed er liever iets meer centjes aan.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmmm +3 Riet? Tjonge, voor mijn gevoel zie je dan haast niks meer, ik loop nu al steen en been te klagen. Lesbisch imago, daar zie ik het probleem niet van, met of zonder bril :)

  Gerrie, ik zou haast zeggen, daar heb je een punt, maar dat was meer iets voor het vorige logje. Maar serieus, je hebt gelijk en ik weet dat ik dat moet doen. Ik stel het uit en uit en uit en uit... maar ik zal in elk geval in 2010 nog gaan! Zo staat het zwart op wit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha lachen zeg, ik heb er meteen beelden bij. ;-) Je bent een grappig mens die grappige stukjes schrijft en je kleinkind is ook errug leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Ineke, was jij toch ook die Muisman leuk vond? Ik vind dat we errug goed scoren bij jou!!!!
  Dank je wel trouwens, vind een compliment altijd super.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whahaha, dat had ik wel willen zien.
  Ach ik heb ooit ook als huishoudelijke hulp gewerkt in de thuiszorg, toch ook eens een logje aan wijden.
  Enne Frits en Ida hebben (hoe jong ze ook zijn) nu al sterkere glazen als onze glassterktes opgeteld..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan er niet zo goed aan wennen dat ik niet meer zelf scherp kan stellen Min. Maar dan zitten F en I weer boven de +3 van Riet? Het wordt steeds erger!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ja klopt dat was ik. :-) Ik vind jouw blog in blogland lekker anders en je schrijft op een erg grappige manier. Niet dat ik andere blogs niet waardeer, want die lees ik ook met veel plezier, maar ik kan de humoristische manier waarop je dingen beschrijft gewoon erg waarderen. Dus ik zeg: blijven bloggen! I am your biggest fan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En nog even over brillen,ik ben te ijdel om de hele dag een bril te dragen dus dit is wat er gebeurd:
  - Ik heb een leesbril voor bij de pc en boeken omdat ik het anders niet meer kan lezen
  - Ik heb een veraf-bril voor de tv en de bios anders is het met mijn ene oog ook niet zo helder. (de andere is goed)
  - Ik heb in de auto een geel gekleurde autobril op sterkte die ik 's nacht draag met rijden omdat ik anders geen diepte kan schatten en das best gevaarlijk als je aan het rijden bent. ;-)
  Dus houdt moed er zijn nog veel schrijnendere gevallen....hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha Ineke, *blijft maar blozen*, Tjonge, idd, das aflopende zaak met jou.. maar met zoveel verschillende zou ik dus de hele dag naar mijn brillen aan het zoeken zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hm, ik heb vandaag mijn 1e leesbril bij de opticiën opgehaald, 1+ ik begrijp dat ik nog geluk heb als ik hier zo rondlees (zonder bril)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een felicitatie met je nieuwe bril lijkt met wat misplaatst Angeli, maar wel met het feit dat het 'slechts' +1 betreft, want idd, het kan minder (dat het meer is dan +1 dan eigenlijk hè, maar dat zeggen ze hier, dat het minder kan en dan wordt er bedoeld dus dat het veel erger kan dus, begrijp je wel of wordt dat nu ook wat minder)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ineke, ik moet nu toch echt even ingrijpen want de grootste fan ben ik! Gerrie, je ziet toch vanzelf of de sterkte de juiste is? Gewoon omdat je dan weer alles ziet? Tip: kijk nooit met een leesbril in de spiegel als je 45plus bent. Horror!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Linda wat heb ik nu aan mijn fiets hangen, geen ruzie maken met Ineke hoor! En bedankt voor de tip, die komt iets te laat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Pffff... ik heb inmiddels OVERAL van die plus-brilletjes liggen (bij de pc, in het laadje van de salontafel, boven bij de wasmachine, in de badkamer, in mijn tas, op mijn werk... De één wat sterker dan de ander, op de gok aangeschaft. Maar ik merk ook inderdaad dat het toch nodig is om mij een serieuze leesbril aan te laten meten: als ik er een paar uur mee gewerkt heb en ik zet hem af, dan moet ik het zicht voor veraf als het ware herstellen: dat voel ik aan mijn ogen. Die zijn dus lang achter elkaar op dezelfde manier "gecorrigeerd", terwijl dat zeer waarschijnlijk per oog zal verschillen. Dus dat uitstellen moet ik ook niet meer te lang doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. hé een eye opener! Kon je wel eens gelijk in hebben Libra, dat van het op verschillende manieren moeten corrigeren van ogen... nou, hebben we allebei een doel

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb mijn brillen op een vaste plek liggen dus ik grijp (bijna ;-)) nooit mis.
  Ach als Linda je grootste fan wil zijn dan mag dat hoor. Tis geen competitie. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @ mamamuis
  Zonder bril zie je dan inderdaad érrug weinig maar gelukkig zijn het nog láng geen jampot glazen hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen