Ben je blogger of bloglezer en fan van KIVA? Word dan lid van het open team 'Dutch Bloggers for KIVA'!! info? Zie link in de side bar of mail me (zie profiel)WE ZIJN AL MET 17!!

zondag 7 juni 2009

Toppie


Vorige week ging ik aan de slag met het tuinboontoppenrecept. Tuurlijk moest dat even vastgelegd op de gevoelige plaat.

Op het bovenste fotootje zie je de slachtoffers van het koppensnellen. Daaronder het bonenkruid, klaar om meegebakken te worden. Vervolgens gingen de toppen in de pan om een momentje slinken... nôh dat ging rap... enfin, de losgeklopte eieren erbij (en toen vergat ik even mijn missie, dus daar is niks van te zien)... en dan kom je vanzelf uit bij het eindresultaat op foto vier.

Of het lekker was? Nou, om eerlijk te zijn...... Heerlijk! Eerlijk waar en ongelogen! niet extravagant ofzo, gewoon een heel vertrouwde lekkere bonensmaak (niet eens een heel specifieke tuinbonensmaak)! Het kruid ondersteunt de topjes super in combinatie met het ei. Jammer dat we nou weer een heel jaar moeten wachten voor er weer getopt gaat worden. Doe ik ze dan in de pasta met champignons ofzo. dat lijkt me namelijk ook helemaal.... uhhhh..... top.

5 opmerkingen:

 1. Dus 't smaakte niet echt naar tuinbonen ??

  Maar ik kan toch niet alleen tuinbonen gaan zetten......alleen voor de toppen !!!!!!!!!!

  Zie je het al voor je ?????????

  En hoe is 't met Sam?

  Geniet van de laatste weekend uurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nouja het smaakte naar ei, bonenkruid en tuinboon, maar niet die uitgesproken tuinboonsmaak dus als je ze solo eet... lust jij geen tuinbonen thea? :P Je kunt best tuinbonen zetten voor de toppen hoor. eten wij de bonen wel op! Vinden we helemaal niet erg hoor, zo sociaal zijn we wel. Sam telt de uurtjes dat ie eindelijk een plaatje in z'n poot krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee......tuinbonen, ik denk dan aan vroeger bij ons thuis !! Gggggggrrrrrr....van die dikke melige dingen, ik moest er van kokhalzen !!!
  Vreselijk.

  Dus als je het niet erg vind.....er zijn nog zoveel lekkere dingen !!

  Gelukkig dat 't goed gaat met Sam!!
  Sterkte met de patient!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er inderdaad erg lekker uit! Tuinbonen zijn niet extreem favoriet bij mij, maar zo in dit recept lijkt het me de moeite van het proberen waard! Hoe is het met je tuin?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sla even over ,mag wel hé ... tuinbonen...bbbrrrr!
  Rietepietz gaat nog steeds anoniem ,mét naam lukt niet !

  BeantwoordenVerwijderen